Ön Internet Explorer 6 böngészőt használ. Ez a verzió elavult.
A gyorsabb és megbízhatóbb böngészés érdekében javasoljuk, hogy váltson a következő verziók valamelyikére:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Digital Speech Standard (.dss)

A Digital Speech Standard (.dss) a digitális beszédhang-rögzítés szabványa, melyet az Olympus, a Grundig és a Philips közösen fejlesztett ki, majd vezetett be 1994-ben.

Kapcsolódó tartalom

A szabvány bevezetésének célja az volt, hogy az iparág különböző vezető gyártóinak termékeivel felvett diktált fájlok egymás között lejátszhatóak legyenek. Mindez gondoskodik a piac bővüléséről, így biztosítva a végfelhasználók számára nagyobb rugalmasságot és több választási lehetőséget, ugyanakkor egy kontrollált szabvány biztonságát kínálja számukra.

A Digital Speech Standard kielégíti a modern információs társadalom által a kiváló minőségű, professzionális diktálásrögzítési és beszédhang-feldolgozási megoldásokkal szemben támasztott követelményeket. A kimagasló hangminőséget biztosító .dss fájlok magas tömörítési arányt biztosítanak a fájlméret, hálózati adatforgalom és szükséges tárolókapacitás csökkentése mellett. A formátum segítségével olyan plusz információk is tárolhatóak a fájl fejlécében, mint például az ügyfél/páciens neve vagy a dokumentum típusa, ezzel is támogatva a fájlok rendszerezhetőségét.

A DSS Pro (.ds2) formátum a .dss formátum továbbfejlesztett változata. A még jobb hangminőséget biztosít a pontosabb beszédfelismerési eredményekért, és erősebb titkosítással védi a bizalmas adatokat. Speciális tömörítési technológia támogatja a kisméretű fájlok formájában történő hangrögzítést, ami a diktált fájlok e-mailen keresztüli továbbítása, hálózatok közötti átvitele és archiválása szempontjából kiemelkedő fontosságú.

A professzionális beszédfelismerő alkalmazások szempontjából a .dss és .ds2 formátumok az első számú választást jelentik, hiszen a beszédfájlok számára szabványos és jövőbiztos tárolási formátumot képviselnek.