Ön Internet Explorer 6 böngészőt használ. Ez a verzió elavult.
A gyorsabb és megbízhatóbb böngészés érdekében javasoljuk, hogy váltson a következő verziók valamelyikére:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

OM SYSTEM OM-5 Tell your story.

Mint a kedvenc bakancsod

Az OM-5 nem azért van, hogy feltűnő legyen, hogy ellopja a show-t, hogy útjában legyen az élménynek, vagy hogy megpróbáljon egyedüli oka lenni a kalandnak. Inkább olyan, mint a kedvenc bakancsod, ami ismeretlen ösvényeken vezet; mint a táska, amiben mindig megvan, amire csak szükséged van, vagy mint az a barát, aki segít, hogy lenyűgöző módon máshogy lásd a világot.

Kisebb teher = még több móka

Az OM-5 úgy lett tervezve, hogy mindig veled legyen, de közben ne akadályozzon az élményekben. Annyira kompakt, hogy elfér a kedvenc fotós táskádban, vagy szinte észrevétlenül a válladon - míg el nem ragad az ihlet. Mindig készen áll a történet megörökítésére, de ez nem egyenlő a fárasztó cipekedéssel.

Élvezd a időjárásállóság által kínált különleges pillanatokat

A legjobb történetek szerencsétlen pillanatokon keresztül születnek. Ideje gondtalanul átélni ezeket a pillanatokat: az OM-5 kategóriájában vezető IP53 pormentességgel, cseppállósággal és fagyálló kivitellel büszkélkedhet - így a történet gondtalanul elmesélhető marad, mint ahogy a kedvenc bakancsunk is megy, megy előre...

Egy öttengelyes képstabilizátorral már nem kell félned a bemozdulástól

Az OM-5 a legmegrázóbb pillanatokat akár 6,5 lépésnyi kompenzációval (illetve kompatibilis Sync-IS objektívekkel akár 7,5 lépésnyi kompenzációval) stabilizálhatja. Így az állvány nélkül, kézből kitartott hosszú expozíciós felvételek, valamint a bemozdulás nélkül megörökített telefotó-képek készítése szinte gyerekjáték.

Felejtsd el a filtereket — Lépj át a kreatív oldalra a LiveND segítségével

Hozd ki a legtöbbet a mozgó témákból a LiveND és az általa láttatott dinamikus pillanatok segítségével. Az akár négy lépésnyi effekttel (ND16) varázslatossá teheted az egyébként teljesen hétköznapinak tűnő pillanatokat - még nagylátószögű objektívekkel is.

Minden igényt kielégítően nagyszerű: ez a Handheld Hi-Res funkció

Némely jelenet annyi mondanivalót tartalmaz, hogy ahhoz, hogy mindent megjelenítsünk, nagyot kell lépnünk előre. Az OM-5 géppel nagyot léphetünk a nagyméretű képek irányába úgy, hogy a felszerelésünket bővítenünk kellene. A Handheld Hi-Res funkció segítségével lenyűgöző, 50MP képek rögzíthetők úgy, hogy nincs szükség nehéz eszközökre, de még állványra sem.

A szenzor pormentesítésére: Supersonic Wave Filter

Gondtalan objektívcsere akár a kalandtúra közben: az OM-5 ehhez a Supersonic Wave Filter (SSWF) funkciót kínálja, mely másodpercenként 30 000 rezgéssel pillanatok alatt eltávolítja a porszemeket az érzékelő felületéről.

Soha ne maradj le a pillanatról! Ebben segít a 121 pontos PDAF autofókusz

Fókuszálj a pillanatra, ne a fókuszra. Az OM-5 fényképezőgépben megtalálható 121 pontos, kereszt típusú, érzékelőbe épített fázisérzékelős AF minden helyzetben és minden téma esetében megbízható élességállítást kínál. Örökítsd meg gondtalanul a vadon csodáit - használj nyugodtan fényerős objektívet, hiszen biztos lehetsz benne, hogy a felvétel tökéletesen éles lesz.

Fókuszálj a legfontosabbra! Továbbfejlesztett arc/szem AF

A számodra legfontosabbak mosolyát többé nem kell szenvedések árán elkapni... A továbbfejlesztett arc és szem prioritást kínáló autofókusz gondtalanná teszi a modellek és a több emberből álló csoportok megörökítését is. Akár a kijelző megérintésével, vagy egy gombnyomással kiválaszthatjuk, kinek az arca legyen éles.

Ne csak álmodj az éjszaka megörökítéséről - használd a Starry Sky AF funkciót!

Nincs több találgatás, vagy bonyolult manuális élességállítás az éjszakai égbolt fotózásakor. A Starry Sky AF speciális, éjszakai égboltra optimalizált felvételi mód, mely lehetővé teszi az asztrofotózást. Más digitális felvételi módokkal - például a Live Composite móddal - kombinálva a lehetőségek egész galaxisa válik elérhetővé, mindössze egy gombnyomásra!

Mi elsősorban nem fényképezőgépeket fejlesztünk és állítunk elő, hanem boldogságot kínálunk a fényképezőgépeinken keresztül.

Yoshihisa Maitani

Eszköz a felfedezéshez

A technológia csak akkor hasznos, ha használjuk. Az OM-5 mindent kínál, amire csak szükséged lehet, és semmit, amire nem.

Bár a fényképezőgépben megtalálható technológia lenyűgöző, az igazán izgalmas rész az, amikor az egész egymásra talál a digitális felvételi módok és a többi funkció által. Itt vannak az igazán kiemelkedő dolgok!

Live Composite

Tedd a sötétet szövetségeseddé a Live Composite segítségével. Ezzel a digitális felvételi móddal könnyedén beléphetsz a hosszú expozíciós fotózás teljesen új világába. Nincs több véletlen túlexponálás, vagy találgatás. Kövesd figyelemmel az OM-5 kijelzőjén, ahogy a fény életre kel és élvezd a csillagjárás, vagy a varázslatos fényfestés megalkotásának folyamatát.

Live ND

Hagyd, hogy az OM-5 a kreativitás új területeire vezessen a Live ND segítségével. Ezzel a digitális felvételi funkcióval bármilyen mozgó téma lenyűgöző, elmosódó, "elfolyó" témájú képpé varázsolható. A kert végében csordogáló patak az inspiráció kimeríthetetlen forrásává válik, a felhők festménnyé, a hullámok pedig éteri hatású köddé. A Live ND funkcióval együtt gondtalanul használhatunk bármilyen nagylátószögű objektívet, például 7-14mm F2.8 PRO, vagy 8mm F1.4 Fisheye PRO modellt anélkül, hogy a vignettálás miatt kellene aggódnunk.

HDR

Örökítsd meg pillanatok alatt egy jelenet teljes dinamikatartományát, vagy lépj túl a szem természetes képességein a kompozit HDR képekkel. Az effekt erőssége több szint közül választható, az OM-5 pedig ezt figyelembe véve készíti el a végleges képet 3-5 eltérő expozíciójú kép kombinálásával. Egyes választható HDR felvételi módokban egyszerre akár négy képet is feldolgozhatunk.

Color Creator

Engedd szabadjára kreativitásod a Color Creator funkcióval, melynek segítségével szabadon változtathatod az egyes képek színárnyalatainak és telítettségének szintjeit a hatás maximalizálása érdekében. Válaszd ki, hogy a kép mely részét szeretnéd kiemelni: a naplemente lélegzetelállító narancssárgáit, esetleg a dzsungel buja zöldjét.

Művészi szűrők

Fedezd fel újra a világot a 16 különféle Művészi szűrő segítségével. A klasszikus fekete-fehér filmes hangulattól a lágy fókuszt használó romantikus stílusig több, mint elég módot kapunk a világ új utak mentén történő felfedezéséhez az OM-5 kijelzőjén, illetve elektronikus keresőjén keresztül.

Focus Stacking

Lépj olyan közel, amennyire csak szeretnél anélkül, hogy kisebbre vennéd a rekeszt ahhoz, hogy minden részlet éles maradjon. Állítsd be, hogy milyen mélységben szeretnéd az élességet és hagyd, hogy a gép elvégezze a feladat többi részét több képrészlet kombinálásával. Akár extrém makró képeket, vagy gyenge fényviszonyok között tájképeket készítünk, ez a funkció lehetővé teszi a mélységélesség maximalizálását anélkül, hogy magasabb ISO-t, vagy F-értéket kellene választanunk.

AF Target módok

A részletekre történő fókuszálástól a vadon gyorsan mozgó állatainak megörökítésére optimalizált beállításig összesen hatféle AF Target élességállítási mód közül választhatunk, így sohasem maradhatunk le a vágyott pillanatról. Akár a hagyományos egypontos élességállítás híve vagy, akár egyedi AF beállítást alkalmaznál speciális felhasználásra, ez a funkció mindenben megfelel az igényeidnek.

Téma felvételi módok

Megjelenik előtted egy csodás jelenet és szeretnéd lehetőség szerint a legjobban visszaadni ezt a felvételen - de nem tudod, hogyan is kezdj hozzá? Nos, semmi gond! 22 téma felvételi módjával az OM-5 olyan barátod lehet, aki mindig jó tippeket ad neked. A Beach & Snow, Nature Macro, vagy Handheld Starlight és a többi felvételi mód között biztosan ott van egy olyan beállítás-egység, mely elvezet a sikerhez.

Pro Capture

Az OM-5 a te saját, külön bejáratú időgéped. A gyorsan tovaszálló pillanatok és a hihetetlenül gyors események megörökítése a Pro Capture segítségével kifejezetten egyszerűvé válik. A funkció tervezésének alapelve, hogy biztosan ne maradj le a pillanatról - még akkor sem, ha a bizonyos pillanat után nyomod le az exponáló gombot. A Pro Capture folyamatosan, másodpercenként legfeljebb 30 kép sebességgel készít felvételeket, melyeket egy puffer memóriában tárol - majd az exponáló gomb teljes lenyomása után az utolsó 14 képet megőrzi. Ezután egyszerűen csak visszagörgethetünk, mint egy időgépben és kiválaszthatjuk a tökéletes pillanatot.

Mesélj még többet!

Egyik fényképezőgép sem tudja helyetted elmesélni a történetet - de a megfelelő eszköz a megfelelő pillanatban nagy hatással lehet arra, hogy elkészítsd azt a bizonyos felvételt és ne üres kézzel térj haza. Viszont ne feledd - ha lemaradsz egy pillanatról, az akár azt eredményezheti, hogy a legtöbbet hozd ki egy másikból. A választás a tiéd!

Meséld el a teljes történetet

Néha egy-egy történet elmeséléséhez nem elegendőek a képek. Mutasd meg kalandjaidat csodaszép videofelvételekkel az OM-5 gépen anélkül, hogy a filmkészítés elvenné a természet élvezetének élményét. Az élvonalat képviselő képstabilizátor kiküszöböli a gép mozgatásából eredő rázkódást úgy, ahogyan azt általában csak a külső stabilizátorok tudják megoldani. Kiváló videofelvétel-minőség, kompakt méret és videókészítő-barát jellemzők, például 120fps FHD, korlátlan felvételi idő, vörös keretes felvételjelző, vagy a gyors autofókusz teszi a filmkészítést már önmagában is élménnyé az OM-5 használatakor.

Vertikális videofelvétel

Rögzítsd úgy a történetet, ahogy meg szeretnéd mutatni azt. A függőleges elrendezésű videofelvételek nem csak a szerkesztést és a közösségi oldalakon való megosztást teszik egyszerűbbé, de egyben teljesen új módot kínálnak a meséléshez. A vízesésektől a túraösvények követésén át a kenutúrákig és a portrévideókig ezentúl kiválasztható az ideális tájolás - miközben a minőség és a további jellemzők ugyanúgy megmaradnak.

OM-Log400 videó-képmód

Örökítsd meg a jelenet minden színtónusát a filmkészítésre optimalizált képmóddal. A képmód maximalizálja a dinamikatartományt és megkönnyíti a fényelést. Az OM-Log400 tökéletes egyensúlyt biztosít úgy, hogy több időt tölthetsz a szabadban és kevesebbet a szerkesztőprogramban.

Webkamera - mindig kéznél

Ha éppen nem kalandozol, az OM-5 prémium webkameraként is használható, mindössze a számítógéppel USB-kábel segítségével történő összekapcsolása után - extra program, vagy driver nélkül. Varázsold a táborhelyedet igencsak menő webes tárgyalóvá!

Az objektív a fényképezőgép lelke

Ha ez igaz, az OM-5-nek igazán nagy lelke van. A könnyű, kompakt zoomobjektívek, mint az M.Zuiko 12-45mm F4.0 PRO, vagy a 40-150mm F4 PRO a legtöbb fotós feladatra alkalmasak, és az OM-5-tel együtt mindössze 1050 grammot nyomnak, miközben nem is igazán foglalnak nagy helyett a táskában. Ha ezeken is túllépnénk, gyors fix objektívek és speciális objektívek széles választéka áll rendelkezésünkre a rendszer bővítéséhez az igények és az érdeklődési körnek megfelelően.

Az O.I.Share-rel felszerelt okostelefon maga a tökéletes kiegészítő

Az OM-5 egyszerűen csatlakoztatható a telefonhoz az OI.Share alkalmazáson keresztül. Ez pedig lehetővé teszi a gyors adatátvitelt, így a legjobb felvételek azonnali megosztását, valamint távirányítóként használható bonyolult látószögek alkalmazásakor - emellett GPS helyadatokkal szinkronizálja a felvételeket.

LS-P5 EcoSystem

Örökítsd meg a természet hangjait Hi-Res minőségben az LS-P5 PCM hangrögzítővel; adj vezeték nélküli Bluetooth (vagy vezetékes) audio monitoring rendszert a már így is meggyőző filmes felszerelésedhez. A kiemelkedő 21 szintes mikrofon zoom segítségével igazán közel kerülhetünk az eseményekhez, vagy rögzíthetjük a teljes hangképet - mindezt úgy, hogy a felszerelésünk továbbra is kompakt marad.

USB töltés

Elmúltak már azok az idők, amikor többféle töltőt és akkumulátort kellett magunkkal cipelnünk minden egyes készülékünkhöz. Ha nem használjuk, az OM-5 kényelmesen tölthető USB-n keresztül számítógépről, power bankről, vagy USB hálózati adapterről - szóval az áramellátás bárhol és bármikor biztosítható.

Külső markolat

Az OM-5 kezelése - kialakításának köszönhetően - természetes érzést és biztonságos fogást kínál, de néha bizony szükség lehet még egy kis extra támogatásra, például kesztyű használata esetén. Ez a kiegészítő, mely speciálisan az OM-5-höz lett tervezve, még biztosabb fogást ad a gép tartásához - extra kioldóval és vezérlőtárcsával a tökéletes ergonómia érdekében.

Kiegészítők

Időnként mindenki igénybe veheti a barátai segítségét. Ezért is terveztünk egy sor hasznos kiegészítőt az OM-5 gépünkhöz. A makróvakuktól a vezeték nélküli távkioldóig a választék mindent tartalmaz, amire csak szükség lehet a fotózás során - így is támogatva a kalandokat és a fotós feladatok megoldását.

Kiegészítők keresése >

Az OM-5 minden funkcióval rendelkezik, amire csak szükségem lehet és könnyen összehozhatom a többi outdoor felszerelésemmel.

Daniel Villadsen

Rendeld meg most és élvezd az extra előnyöket!

Szerezd meg a teljes 5 éves kiterjesztett jótállást ingyenesen!

Rendeld meg most >

Lemaradtál a bemutatkozó videóról?

Nézd meg, ahogy csapatunk tagjai találkoznak OM SYSTEM nagyköveteinkkel 3 időzónán és kontinensen átutazva, hogy megbeszéljék, mit szeretnek leginkább az OM-5-ben. Nézd meg bemutatkozó videónkat Youtube csatornánkon!

Ugrás a Youtube-ra >

Nézd meg közelgő eseményeinket!

A legfrissebb személyes és online képzésekért, workshopokért és élő közvetítésekért kérünk, látogass el foglalási oldalunkra, ahol nyelvre és országra is szűrhetsz a közelgő események listázásához.

Eseménynaptár megtekintése >
Kapcsolódó termékek