Ön Internet Explorer 6 böngészőt használ. Ez a verzió elavult.
A gyorsabb és megbízhatóbb böngészés érdekében javasoljuk, hogy váltson a következő verziók valamelyikére:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Természet és élővilág

Természetes jólét

A természet megfigyelése csodálatos tevékenység, ami egyensúlyba hoz és felvillanyoz minket. A látvány megörökítése pedig lehetővé teszi, hogy megosszuk, vagy újraéljük ezeket az élményeket, ha bent ragadunk a négy fal között. Az Olympus távcsövei és OM-D fényképezőgép-rendszere könnyű felszerelést, ergonómiát és sokoldalú használhatóságot biztosít számunkra, ezzel lehetővé téve, hogy a vadon élő állatok megfigyelése és megörökítése élvezetes legyen – nem beszélve a nagyszerű felvételekhez szükséges agilitás és sebesség biztosításáról.

A könnyű kivitel mellett a közel minden szituációban kézből kitartva megvalósítható felvételkészítés még sokoldalúbbá tesz – és segít abban is, hogy soha ne szalasszunk el egyetlen különleges pillanatot sem a fotózásra. Az OM-D vázak és a megfelelő objektívek – például az M.Zuiko Digital ED 300mm F4 PRO és az M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS – lenyűgöző képstabilizátor rendszere nélkülözhetetlenné teszi használatukat a természetfotózáshoz.

Ahhoz, hogy a legtöbbet ki tudjuk hozni a technológiából kis sebességnél is, fontos, hogy megfelelően tudjuk beállítani a fényképezőgépünket. Az ilyen esetekben használt automatikus stabilizátor mód az S-IS AUTO.

A repülő madarakról készült képek kiemelik az OM-D E-M1X lenyűgöző autofókusz rendszerének pontosságát és sebességét. Az akciófotókhoz a következő beállításokat szeretjük használni a lehető legjobb találati arány érdekében: C-AF mód, az AF Scanner mode1 és a C-AF +2 érzékenység.További előny a 121 fókuszpont, melyek között a joystick segítségével különösen gyorsan navigálhatunk. Ezzel felszerelésünk verhetetlen eszköz lehet a mozgó témák felvételénél. Gyakori választás nálunk az 5 pontos kereszt-fókusz opció – próbáld ki te is!

Még egy tipp: A Silent L Burst – csendes sorozatfelvétel – funkciót másodpercenként 10 kép felvételi sebességre állítjuk (a beállítás maximuma egyébként 18 kép lehet). Ez a felvételi mód szinte hihetetlen eredményeket kínál a gyorsan mozgó témák esetén.

Hordozható erőművek a gyorsan mozgó témák követésére és megörökítésére

Nálunk a váltás a távcsőről a fényképezőgépre reflexből történik. Az Olympus 10x50 S távcső kiválóan használható a túra elejétől – az előzetes, alapos megfigyelés pedig szinte elengedhetetlen a legjobb eredmények elérése érdekében!

A széles látómező megkönnyíti a téma gyors felkutatását. Nagy előny a hordozhatóság is, ugyanígy a kiváló ergonómia és a markolat gumi bevonata, mely biztos tartást garantál. A fényáteresztő képesség tiszta látómezőt eredményez – ráadásul minimális képtorzítással kell számolnunk. A nagyméretű élességállító kerék elérése és kezelése ugyancsak egyszerűen történik. Ezek a funkciók és jellemzők mind-mind nagyban segítik a vadon gyorsan mozgó állatainak megfigyelését – például a héját kedvenc pihenőhelyén, vagy a kis rókát, amint iszik – anélkül, hogy felfedeznének minket.

Kíváncsi vagy az előkészületekre, a fotós túrák megtervezésének idejére? Nos, a mi teljes felszerelésünk – a távcsövektől a kedvenc fényképezőgép-összeállításunkig – mindig velünk van, mindig készen az akcióra! Hiszen annyira kompakt és könnyű felszerelésről van szó, ami egyszerűen mindig nálunk lehet!

Próbáld ki te is: csak menj ki a szabadba és fotózz egyszerűen menet közben is kiváló eredményekkel! Akár egyetlen objektívet sem kell otthon hagynod.

Méretük és súlyuk miatt mindet magaddal viheted a felszerelésed többi részével együtt egy funkcionális és sokoldalú fotós hátizsákban. Miért ne fotózhatnád a naplementét nagylátószögű objektívvel egy, a madarak megfigyelésével és teleobjektívvel történő fotózásával telt, csodálatos nap végén? Szerencsére az Olympus eszközeivel nincs szükség kompromisszumra! Ne adj fel semmit, az Olympus segít a célok elérésében.


Szerző és fotós: Marisa Martínez és Javier Parilla Pérez

Kapcsolódó termékek