Ön Internet Explorer 6 böngészőt használ. Ez a verzió elavult.
A gyorsabb és megbízhatóbb böngészés érdekében javasoljuk, hogy váltson a következő verziók valamelyikére:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Természet és élővilág

Imádom az Olympus M.Zuiko PRO objektíveket! Ha egy Olympus M.Zuiko PRO objektívet fogsz a kezedbe, azonnal érzed, hogy egy első osztályú termékkel van dolgod. Az Olympus M.Zuiko PRO objektívek mindenben kiválóak – kiemelkedő optikai minőség, kiváló képminőség, gyors és precíz autofókusz, valamint elképesztően magas szintű mechanikai kivitelezés jellemzi mindet. A burkolat és a bajonettzár fémből készült, ráadásul - a tömítésrendszernek köszönhetően - portól, víztől és fagytól védett. Az OM-D gépekkel kombinálva egy hosszú távon is értékes felszerelést kapunk!

Vegyük például az M.Zuiko 40-150mm F2.8 PRO objektívet: van még olyan gyártó, aki ennyire menő napellenzővel büszkélkedhet? Szerintem nincs! Más objektívek napellenzőinek használatához fel kell rakni azt, majd levenni. Amit viszont itt tenned kell: kissé balra fordítod a napellenzőt és az objektíved ismét kisméretű lesz! "Ez varázslat!”

A manuális élességállítás és az autofókusz közötti váltás szintén álomszerűen működik: egyszerűen csak előre, vagy hátrahúzod a gyűrűt az adott szituációnak megfelelően! A felszerelésed súlyának szempontjából itt persze szintén csak előnyökről beszélhetünk: a kisméretű szenzor lehetővé teszi, hogy kicsi, könnyű, kompakt és gyors objektíveket használhassunk.

A fényképezőgép 5-tengelyes képstabilizátora és az objektív stabilizátorának rendszere lehetővé teszi, hogy szabadkézből két másodperc záridős éles képeket készítsünk. Ebben igazán kiemelkedő az OM-D, a képstabilizátorok együttműködése, a két másodperces, vagy annál is hosszabb záridővel - ez gyakorlatilag egyedülálló az iparágban. Az autofókusz ugyancsak ragyogóan működik sötétben is és gond nélkül oldja meg az élességállítást.

Megkérdeztem egy jó barátomat, mit gondol az Olympus M.Zuiko PRO objektívekről, aki ezt mondta: “amikor 2017-ben megvettem első PRO objektívemet, az Olympus M.Zuiko 7-14mm F2.8 PRO típust, számomra rengeteg ajtó nyílt ki a fotózásban. Ez elsősorban a rendkívül magas műszaki színvonalnak tudható be, ami elvitt engem a "fizikailag lehetséges" határaiig. A kis gyújtótávolság és a nagy rekeszérték, valamint a teljes képterületet jellemző kiváló képalkotás megoldást jelentett minden fotós helyzetre. Ezáltal igencsak kifinomult és kompakt méretű objektívvel indulhatok neki minden kalandnak, akár extrém időjárás, vagy nehéz feladatok esetén is.”

Szeretném ezt a kis írást egy idézettel befejezni: “A közönség megtapsol egy tűzijátékot, de nem tapsol a napfelkeltének. ” – Friedrich Hebbel

Szerző és fotós: Hayrettin Bilgin

Az összes kép az alábbi felszereléssel készült